Printer Friendly Version Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Indije @ 25 August 2021 11:37 AM

25. avgust 2021. godine


Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je akreditivna pisma predao ambasador Republike Indije Sandživ Koli.

Predsednik Vučić je ovom prilikom izrazio uverenje da će ambasador Koli tradicionalno dobre i prijateljske veze dve zemlje, koje karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima, svojim posvećenim radom učiniti još sadržajnijim. Podsetivši na čvrste odnose, građene u doba nastajanja Pokreta nesvrstanih, predsednik Vučić je izrazio nadu da će premijer Modi prihvatiti poziv da učestvuje na obeležavanju 60. godišnjice tog Pokreta u oktobru u Beogradu.

Predsednik Vučić je zahvalio Indiji na solidarnosti pokazanoj tokom pandemije Kovid-19, konkretno na pomoći da pribavimo vakcine koje je njihov Institut za serume razvio u saradnji sa AstraZenekom.

On je takođe zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.

Ambasador Koli je rekao da je upravo predsednik Vučić otvorio novu eru u odnosima između dve zemlje, podsetivši da je 2017. godine kao premijer boravio u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina.

On je istakao da se nada napretku u međusobnim ekonomskim odnosima, primećujući veliki ekonomski napredak Srbije, čije iskustvo može da posluži i Indiji.

Izvor/Foto: www.predsednik.rs