Printer Friendly Version DIGITALNI SADRŽAJI U OBLASTI KULTURE @ 27 March 2020 07:26 AM

U nameri da stanovništvu u R. Srbiji i inostranstvu olakša pristup sadržajima iz kulture, imajući pre svega u vidu sprečenost obavljanja programskih aktivnosti ustanova kulture, Ministarstvo kulture i informisanja uputilo je preporuku ustanovama kulture da se građanima omogući maksimalna dostupnost digitalnih sadržaja iz oblasti kulture.
Mera je doneta u cilju što bezbolnijeg prevazilaženja društvene situacije nastale zbog epidemije koronavirusa i prvenstveno je namenjena onima koji su u bilo kojoj vrsti izolacije i građanima koji poštuju meru ostanka kod kuće.
Na veb stranici Ministarstva kulture i informisanja možete pronaći spisak digitalnih sadržaja u oblasti kulture koje nude ustanove kulture Republike Srbije: 

http://www.kultura.gov.rs/cyr/aktuelnosti/virtuelne-ture-kroz-kulturne-sadrzaje-

kao i pristupom na veb sajt Digitalna solidarnost:

https://www.digitalnasolidarnost.gov.rs/

Ministarstvo kulture i informisanja je ustanovilo Pretraživač kulturnog nasleđa, koji obezbeđuje dostupnost informacija o kulturnom nasleđu Republike Srbije  koje se čuva u bibliotekama, arhivima, muzejima, galerijama, zavodima za zaštitu spomenika i drugim subjektima u kulturi. Cilj Pretraživača je podsticanje učenja i jačanja svesti i značaja kulturnog nasleđa. Pretraživač je dostupan na srpskom i engleskom jeziku i pristupa mu se preko linka:

https://kultura.rs/

Na priloženim veb stranama biće uskoro dostupni i dodatni sadržaji.