Printer Friendly Version Tennis4Toilets @ 20 April 2016 12:50 PM

16. i 17. aprila 2016. održan je dobrotvorni diplomatski teniski turnir koji su, na inicijativu ambasadora V. Marića, zajednički organizovale Ambasade BiH, Gvatemale, Čilea i R. Srbije, a uz podršku ambasadora 18 drugih zemalja - SAD, Rusije, Brazila, Kanade, Izraela, Jordana, Norveške, Austrije, Konga, Bangladeša, Malezije, Azerbejdžana, Dominikanske Republike, Češke, Maroka, Novog Zelanda, Finske i Ekvadora.

Na turniru je učestvovalo 50 igrača. Prvog dana, mečevi su igrani na terenima Teniskog saveza Indije. Drugog dana, polufinalni mečevi i finale, egzibicioni meč sa bivšim igračima indijskog Dejvis kup tima i dodela nagrada održani su u Ambasadi R. Srbije. 

Nagrade pobednicima i svim ostalim učesnicima, kao i sponzorima, dodelio je državni ministar za unutrašnje poslove K. Ridžidžu (Kiren Rijiju). Događaju je prisustvovalo oko 200 zvanica, uključujući strane ambasadore, predstavnike visokog menadžmenta kompanija koje su sponzorisale događaj i veliki broj predstavnika medija. Ministar Ridžidžu se u svom obraćanju posebno zahvalio amb. Mariću na inicijativi i iskazao punu podršku Vlade Indije ovom projektu, koji je u potpunosti u skladu sa prioritetnom inicijativom  premijera Indije N. Modija “Swachh Bharat” (Očistimo Indiju). Zahvalio se i ostalim su-organizatorima i sponzorima. Zvaničnu podršku je prethodno uputilo i MSP Indije.

Od korporativnih sponzorstava i individualnih donacija učesnika turnira, ukupno je prikupljeno preko 40.000 dolara. Ugledna indijska nevladina organizacija Sulabh će od prikupljenih sredstava u drugoj fazi projekta izgraditi toalete za potrebe jednog celog indijskog sela.

Ministar Ridžidžu sa pobednicima i finalistima, ambasadorima BiH, Gvatemale i Srbije, predsednikom AITA i predsednikom SSMF

Prvi dan u RK Khanna teniskom kompleksu

Drugi dan u Ambasadi Srbije

Trofeji

Ministar Ridžidžu uručuje trofej pobednicima, ambasadoru  Andres Barbe-u i Aditya Khanna-i

Ambasador Marić uručuje plaketu turnira ambasadoru Češke

Konferencija za štampu