Printer Friendly Version Tennis4Toilets @ 20 April 2016 12:44 PM

16. и 17. априла 2016. одржан је добротворни дипломатски тениски турнир који су, на иницијативу амбасадора В. Марића, заједнички организовалe Амбасаде БиХ, Гватемале, Чилеа и Р. Србије, а уз подршку амбасадора 18 других земаља - САД, Русије, Бразила, Канаде, Израела, Јордана, Норвешке, Аустрије, Конга, Бангладеша, Малезије, Азербејџана, Доминиканске Републике, Чешке, Марока, Новог Зеланда, Финске и Еквадора.

На турниру је учествовало 50 играча. Првог дана, мечеви су играни на теренима Тениског савеза Индије. Другог дана, полуфинални мечеви и финале, егзибициони меч са бившим играчима индијског Дејвис куп тима и додела награда одржани су у Амбасади Р. Србије.

Награде победницима и свим осталим учесницима, као и спонзорима, доделио је државни министар за унутрашње послове К. Риџиџу (Kiren Rijiju). Догађају је присуствовало око 200 званица, укључујући стране амбасадоре, представнике високог менаџмента компанија које су спонзорисале догађај и велики број представника медија. Министар Риџиџу се у свом обраћању посебно захвалио амб. Марићу на иницијативи и исказао пуну подршку Владе Индије овом пројекту, који је у потпуности у складу са приоритетном иницијативом  премијера Индије Н. Модија “Swachh Bharat” (Очистимо Индију). Захвалио се и осталим су-организаторима и спонзорима. Званичну подршку је претходно упутило и МСП Индије.

Од корпоративних спонзорстава и индивидуалних донација учесника турнира, укупно је прикупљено преко 40.000 долара. Угледна индијска невладина организација Sulabh ће од прикупљених средстава у другој фази пројекта изградити тоалете за потребе једног целог индијског села.

Министар Риџиџу са победницима и финалистима, амбасадорима БиХ, Гватемале и Србије, председником AITA и председником SSMF

Први дан на RK Khanna тениском комплексу

Други дан у Амбасади Србије

Трофеји

Министар Риџиџу уручује трофеј победницима, амбасадору  Andres Barbe-у  и Aditya Khanna-и

Амбасадор Марић уручује плакету турнира амбасадору Чешке

Конференција за штампу