Printer Friendly Version Najbolji srpski teniseri u Indiji @ 22 December 2014 10:37 AM

Krajem novembra i početkom decembra, Indija je bila centar svetskog tenisa. U razmaku od samo nekoliko nedelja, u Indiji je najpre održana Teniska liga šampiona (Champions Tennis League), u okviru koje se takmičilo šest indijskih timova – Delhi, Bangalor, Hajderabad, Pune, Mumbai i Pandžab, a zatim i Međunarodna premijer teniska liga  (International Premier Tennis League). Teniska liga šampiona okupila je brojne poznate aktuelne i bivše tenisere i teniserke, među kojima su bili i Huan Karlos Ferero, Pet Keš, Tomi Robredo, Venus Vilijams, Martina Hingis. Jedna od najpoznatijih predstavnica ženskog tenisa bila je srpska teniserka Jelena Janković, koja je igrala za ekipu Delhija. U okviru Međunarodne premijer teniske lige (četiri tima – Manila, Singapur, UAE i Indija), nastupila su najveća imena svetskog tenisa, počev od svetskog broja jedan i najboljeg srpskog tenisera svih vremena Novaka Đokovića, preko Rodžera Federera i Endija Mareja, do indijskih zvezda Sanije Mirze i Rohana Bopane i naših Ane Ivanović i Nenada Zimonjića. U takmičenju su učestvovali i slavni bivši asovi kao što su Pit Sampras i Andre Agasi.

Turniri su za cilj imali promociju tenisa u Indiji i Aziji i u tom smislu je ostvaren značajan uspeh, s obzirom na veliku medijsku pažnju koju su izazvali. Učešće najpoznatijih srpskih tenisera doprinelo je i promociji naše zemlje u Indiji.

Vladimir Marić i Jelena Janković

Sa organizatorom Teniske lige šampiona i legendom indijskog tenisa Vidžajem Amritradžom  i vlasnikom Delhi tima Sandživom Kasalom

U isto vreme se u Nju Delhiju odigravao i ITF ženski međunarodni teniski turnir za nagradni fond od 50.000 dolara. Turnir je osvojila mlada srpska teniserka Ivana Jorović. Trofej u Nju Delhiju najveći je Ivanin dosadašnji uspeh. Ivana i njen trener Marko Đoković nekoliko puta tokom turnira bili su gosti ambasadora Vladimira Marića na večeri u Rezidenciji Republike Srbije. Kako je Ivana izjavila za Sportski žurnal, domaća srpska gibanica u glavnom gradu Indije zasigurno joj je pomogla da postigne najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri... Čestitamo Ivani i njenom treneru i nadamo se da će uspeh iz Nju Delhija ubrzati njen uspon u sam vrh svetskog tenisa!

Sa Ivanom Jorović i Markom Đokovićem