Printer Friendly Version Најбољи српски тенисери у Индији @ 22 December 2014 10:27 AM

Крајем новембра и почетком децембра, Индија је била центар светског тениса. У размаку од само неколико недеља, у Индији је најпре одржана Тениска лига шампиона (Champions Tennis League), у оквиру које се такмичило шест индијских тимова – Делхи, Бангалор, Хајдерабад, Пуне, Мумбаи и Панџаб, а затим и Међународна премијер тениска лига  (International Premier Tennis League). Тениска лига шампиона окупила је бројне познате актуелне и бивше тенисерe и тенисерке, међу којима су били и Хуан Карлос Фереро, Пет Кеш, Томи Робредо, Венус Вилијамс, Мартина Хингис. Једна од најпознатијих представница женског тениса била је српска тенисерка Јелена Јанковић, која је играла за екипу Делхија. У оквиру Међународне премијер тениске лиге (четири тима – Манила, Сингапур, УАЕ и Индија), наступила су највећа имена светског тениса, почев од светског броја један и најбољег српског тенисера свих времена Новака Ђоковића, преко Роџера Федерера и Ендија Мареја, до индијских звезда Саније Мирзе и Рохана Бопане и наших Ане Ивановић и Ненада Зимоњића. У такмичењу су учествовали и славни бивши асови као што су Пит Сампрас и Андре Агаси.

Турнири су за циљ имали промоцију тениса у Индији и Азији и у том смислу је остварен значајан успех, с обзиром на велику медијску пажњу коју су изазвали. Учешће најпознатијих српских тенисера допринело је и промоцији наше земље у Индији.

Владимир Марић и Јелена Јанковић

Са организатором Тениске лиге шампиона и легендом индијског тениса Виџајем Амритраџом и власником Делхи тима Санџивом Касалом

У исто време се у Њу Делхију одигравао и ITF женски међународни тениски турнир за наградни фонд од 50.000 долара. Турнир је освојила млада српска тенисерка Ивана Јоровић. Трофеј у Њу Делхију највећи је Иванин досадашњи успех. Ивана и њен тренер Марко Ђоковић неколико пута током турнира били су гости амбасадора Владимира Марића на вечери у Резиденцији Републике Србије. Како је Ивана изјавила за Спортски журнал, домаћа српска гибаница у главном граду Индије засигурно јој је помогла да постигне најбољи резултат у досадашњој каријери... Честитамо Ивани и њеном тренеру и надамо се да ће успех из Њу Делхија убрзати њен успон у сам врх светског тениса!

  

Са Иваном Јоровић и Марком Ђоковићем