Printer Friendly Version Oдликовањe Републике Србије уручено С.С.Чаману @ 19 July 2013 05:47 AM

Поводом свечаног уручења златне медаље за заслуге и повеље којом је председник Републике Србије Томислав Николић одликовао С.С.Чамана, генералног секретара Индијског друштва пријатељства са страним земљама, одржан је пријем у Резиденцији амбасадора у петак, 5. јула 2013. године.

Пријему су присуствовале званице из индијског политичког, јавног, културног живота, универзитетских кругова, института и медија, као и представници Министарства спољних послова Индије, укључујући четири бивша амбасадора Индије у Београду.

Церемонију је отворио амбасадор Ј. Мириловић пригодним говором. Затим је прочитан председнички Указ о додели златне медаље за заслуге у јавним и културним делатностима, након чега је амбасадор, у својству личног изасланика председника Републике, свечано уручио медаљу и повељу С.С.Чаману. Након преузимања медаље и повеље, С.С.Чаман је захвалио на додељеном одликовању и почасти која му је указана. Потврдио је пријатељство према нашој земљи и изразио спремност и намеру да настави да ради на учвршћивању и даљем развоју вишеструких веза наша два народа.

Амбасадор Мириловић са С.С.Чаманом