| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama):

10:00 - 12:00 časova (podnošenje zahteva za vize)

15:30 - 16:30 časova (preuzimanje pasoša)

Praznici

Adresa
3/50g Niti Marg Chanakyapuri
110021 NjU DELHI
INDIJA

Telefon: + 9111 / 2687-36-61 Lokacija/Mapa

Telefon: + 9111 / 2687-20-73

Dežurni broj telefona za hitne slučajeve, dostupan van radnog vremena: +91 98 71 09 88 99

Konzularna nadležnost
Faks:     + 9111 / 2688-55-35 Počasni konzuli
Е-mail: embassyofserbianewdelhi@hotmail.com  

Ekonomsko odeljenje:

economy-embassyofserbiadelhi@hotmail.com

 
Konzularno odeljenje: embassyofserbiadelhi@hotmail.com
 
 
Veb sajt: http://www.newdelhi.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Ambasada Republike Srbije za čistiju Indiju - "Tennis4Toilets"

Na inicijativu ambasadora Vladimira Marića, ambasade Bosne i Hercegovine, Gvatemale, Čilea i Republike Srbije su u aprilu 2016. godine organizovale humanitarni teniski turnir „Tennis4Toilets”. Cilj turnira koji je održan na terenima Teniskog saveza Indije i u Ambasadi Republike Srbije (finalni mečevi i dodela nagrada) bio je da se kroz sponzorstva i kotizaciju prikupe sredstva za izgradnju toaleta u ruralnoj Indiji i da se tako pruži podrška kampanji „Swachh Bharat” (Očistimo Indiju) indijskog premijera Narendre Modija. Inicijativa je naišla na veliku podršku indijskih kompanija (TATA, Yes Bank, SREI, TAFE, Vodafone, VFS itd.) i celokupnog diplomatskog kora. Pismo upućeno svim diplomatskim misijama u Nju Delhiju sa molbom da se odazovu i uzmu učešće u ovoj dobrotvornoj inicijativi, pored ambasadora BiH, Gvatemale, Čilea i Republike Srbije, potpisalo je još 18 šefova misija - ambasadori SAD, Rusije, Brazila, Kanade, Izraela, Maroka, Norveške, Konga, Češke, Azerbejdžana, Novog Zelanda, Jordana, Austrije, Bangladeša, Ekvadora, Malezije i Finske, kao i doajen diplomatskog kora, ambasador Dominikanske Republike. Događaj je zvanično podržalo i Ministarstvo spoljnih poslova Indije, a počasni gost u ime Vlade Indije na završnoj svečanosti u našoj Ambasadi bio je državni ministar za unutrašnje poslove K. Ridžidžu (https://twitter.com/KirenRijiju/status/721722276882882560). Veoma veliki odziv omogućio je da se na turniru sakupi više od 45.000 dolara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U saradnji sa vodećom indijskom NVO u oblasti sanitacije “Sulabh International”, u selu Danduka u indijskoj saveznoj državi Harijani od prikupljenih sredstava izgrađeno je 105 individualnih toaleta. Ambasador Marić prisustvovao je 28. novembra svečanom završetku radova i otkrivanju spomen-ploče koju su podigli meštani. Svečanosti su prisustvovali i osnivač „Sulabh-a” dr Bindešvar Patak, lokalni zvaničnici i regionalni potpredsednik vladajuće stranke BJP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Filmski festival u Asamu - Paskaljevićeva retrospektiva

Ambasador Vladimir Marić, zajedno sa glavnim ministrom (premijerom) savezne države Asam i ambasadorima Litvanije i Letonije, otvorio je 25. oktobra Međunarodni filmski festival u glavnom gradu Asama Guvahatiju. Ambasador Marić je 26. oktobra otvorio i retrospektivu filmova srpskog reditelja Gorana Paskaljevića. Pored Paskaljevićevih ostvarenja, publici u Asamu prikazani su i srpski filmovi "Jesen samuraja" i "Rekvijem za gospođu J".

http://www.newindianexpress.com/entertainment/hindi/2018/oct/26/2nd-guwahati-international-film-festival-begins-108-films-from-52-nations-will-be-screened-1890085.html

https://twitter.com/sarbanandsonwal/status/1055488945633411072


Sastanak ambasadora sa državnim ministrom poljoprivrede Indije

Ambasador Vladimir Marić sastao se 25. septembra sa državnim ministrom poljoprivrede Indije G.S. Shekhawat-om. Glavna tema razgovora bile su mogućnosti za povećanje razmene poljoprivrednih proizvoda između dve zemlje. Indijska strana posebno je zainteresovana za izvoz tropskog voća u našu zemlju, dok je za nas prioritet plasman jabuka i ostalog voća na ogromno indijsko tržište. Ambasador Marić iskoristio je sastanak i da ministru Shekhawat-u uruči komplet zajedničkih indijsko-srpskih poštanskih maraka, koje su nedavno objavljene povodom proslave 70. godišnjice diplomatskih odnosa. 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova