| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама):

10:00 - 12:00 часова (подношење захтева за визе)

15:30 - 16:30 часова (преузимање пасоша)

Празници

Адреса
3/50g Niti Marg Chanakyapuri
110021 ЊУ ДЕЛХИ
ИНДИЈА

Телефон:  + 9111 / 2687-36-61 Локација/Мапа

Телефон:  + 9111 / 2687-20-73

Дежурни број телефона за хитне случајеве, доступан ван радног времена: +91 98 71 09 88 99

                                    

Конзуларна надлежност
Факс:        + 9111 / 2688-55-35 Почасни конзули
Е-mail: embassyofserbianewdelhi@hotmail.com  

Економско одељење: 

economy-embassyofserbiadelhi@hotmail.com

 
Упити за визе: embassyofserbianewdelhi@hotmail.com 
Конзуларно одељење: embassyofserbiadelhi@hotmail.com
 
Веб сајт: http://www.newdelhi.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Амбасада Републике Србије за чистију Индију- "Tennis4Toilets"

На иницијативу амбасадора Владимира Марића, амбасаде Босне и Херцеговине, Гватемале, Чилеа и Републике Србије су у априлу 2016. године организовале хуманитарни тениски турнир „Tennis4Toilets”. Циљ турнира који је одржан на теренима Тениског савеза Индије и у Амбасади Републике Србије (финални мечеви и додела награда) био је да се кроз спонзорства и котизацију прикупе средства за изградњу тоалета у руралној Индији и да се тако пружи подршка кампањи „Swachh Bharat” (Очистимо Индију) индијског премијера Нарендре Модија. Иницијатива је наишла на велику подршку индијских компанија (ТАТА, Yes Bank, SREI, TAFE, Vodafone, VFS итд.) и целокупног дипломатског кора. Писмо упућено свим дипломатским мисијама у Њу Делхију са молбом да се одазову и узму учешће у овој добротвроној иницијативи, поред амбасадора БиХ, Гватемале, Чилеа и Републике Србије, потписало је још 18 шефова мисија - амбасадори САД, Русије, Бразила, Канаде, Израела, Марока, Норвешке, Конга, Чешке, Азербејџана, Новог Зеланда, Јордана, Аустрије, Бангладеша, Еквадора, Малезије и Финске, као и доајен дипломатског кора, амбасадор Доминиканске Републике. Догађај је званично подржало и Министарство спољних послова Индије, а почасни гост у име Владе Индије на завршној свечаности у нашој Амбасади био је државни министар за унутрашње послове К. Риџиџу. Веома велики одзив омогућио је да се на турниру сакупи више од 45.000 долара.

 

 

 

 

 

 

 

У сарадњи са водећом индијском НВО у области санитације “Sulabh International”, у селу Дандука у индијској савезној држави Харијани од прикупљених средстава изграђено је 105 индивидуалних тоалета. Амбасадор Марић присуствовао је 28. новембра свечаном завршетку радова и откривању спомен-плоче коју су подигли мештани. Свечаности су присуствовали и оснивач „Sulabh-a” др Биндешвар Патак, локални званичници и регионални потпредседник владајуће странке BJP.


Филмски фестивал у Асаму - Паскаљевићева ретроспектива

Амбасадор Владимир Марић, заједно са главним министром (премијером) савезне државе Асам и амбасадорима Литваније и Летоније, отворио је 25. октобра Међународни филмски фестивал у главном граду Асама Гувахатију. Амбасадор Марић је 26. октобра отворио и ретроспективу филмова српског редитеља Горана Паскаљевића. Поред Паскаљевићевих остварења, публици у Асаму приказани су и српски филмови "Јесен самураја" и "Реквијем за госпођу Ј".

http://www.newindianexpress.com/entertainment/hindi/2018/oct/26/2nd-guwahati-international-film-festival-begins-108-films-from-52-nations-will-be-screened-1890085.html

https://twitter.com/sarbanandsonwal/status/1055488945633411072


Састанак амбасадора са државним министром пољопривреде

Амбасадор Владимир Марић састао се 25. септембра са  државним министром пољопривреде Индије G.S. Shekhawat-  ом. Главна тема разговора биле су могућности за повећање  размене пољопривредних производа између две земље. Индијска страна посебно је заинтересована за извоз тропског  воћа у нашу земљу, док је за нас приоритет пласман јабука и  осталог воћа на огромно индијско тржиште. Амбасадор Марић искористио је састанак и да министру Shekhawat-у уручи комплет заједничких индијско-српских поштанских марака, које  су недавно објављене поводом прославе 70. годишњице дипломатских односа. 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова